Takarmányösszetevők tartósítása és feljavítása

Fermentáció

A fermentációs eljárást többek között az élelmiszeriparban alkalmazzák az élelmiszerek eltarthatóságának növelésére (például savanyú káposzta vagy író esetében). Ezek az élelmiszerek jótékony hatással vannak az egészségre, mivel támogatják az emberi szervezet természetes immunrendszerét, így egészségvédő tulajdonságokkal rendelkeznek.

A fermentáció előnyei kiválóan hasznosíthatók a sertéstenyésztésben is. A folyamat segítségével bizonyos takarmányösszetevők úgy módosíthatók, hogy már egyfajta „előemésztés” történjen. Ennek köszönhetően a sertések a fermentált takarmány emésztéséhez jelentősen kevesebb energiát igényelnek, miközben a tápanyagokat hatékonyabban tudják hasznosítani. Az így felszabaduló energia az állatok teljesítményének növelésére fordítható.

Cikk a fermentációról SUS 04/23

SUS cikk a fermentációról

Galéria